Обява

Занимание по интереси "Млад Еколог" участва в зарибяване на река Златна Панега
Занимание по интереси "Млад Еколог" участва в зарибяване на река Златна Панега по покана и със съдействието на завода в с.Зл.Панега. Участниците пуснаха малки рибки от вида балканска пъстърва на три локации под наблюдение на Района служба по опазване на околната среда.
повече
В изпълнение на дейност 3 по проект BG05M2OP001-5.001-0001 „Равен достъп до училищно образование в условията на кризи“
В изпълнение на дейност 3 по проект BG05M2OP001-5.001-0001 „Равен достъп до училищно образование в условията на кризи“ по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, за периода от 11.10.2023г..до 13.11.2023г. в ОУ „Васил Левски“ се проведе обучение на педагогически специалисти на тема: „Създаване и използване на дигитални учелни ресурси“.
повече
Участие в Проект "Успех за теб" със занимание по интереси "Вокална група Орешенче"
Членовете от занимание по интереси "Вокална група Орешенче" взеха участие в Осми " Фестивал и базар на народните обичаи и традиции" - гр. Ябланица.
повече
Участие в Проект "Успех за теб" със занимание по интереси "Танцов състав Дъга"
Танцов състав " Дъга" по проект " Успех за теб" се изявиха в Осми " Фестивал и базар на народните обичаи и традиции" - гр. Ябланица.
повече
Посещение на музеи
На 30.05. 2024г. децата от II и III клас, с ръководители г-жа Петкова и г-жа Димитрова, посетиха: Природонаучен музей в с. Черни осън, Троянски манастир "Успение Богородично", в който радгледаха скривалище - музей на Васил Левски. Преминаха през палитра от техники в Национално изложение на художествените занаяти и изкуства в с. Орешак.
повече
Участие в Проект № BG05M2OP001-5.001-0001 „Равен достъп до училищно образование в условията на кризи“
През учебната 2023-2024 година първокласниците от ОУ "Васил Левски" се включиха в проекта "Равен достъп до училищно образование в условията на криза". Целта да се подпомогне осъществяването на плавен и безболезнен преход от предучилищно към училищно образование в електронна среда. Обучението се насочи към придобиване на основни дигитални умения за работа с електронни образователни платформи.
повече
Участие в проект „Активно приобщаване в сферата на предучилищното образование“
През учебната 2023-2024 година групи за задължително предучилишно образование към ОУ „Васил Левски“ взеха участие в проект „Активно приобщаване в сферата на предучилищното образование“, продължен чрез проект „Равен достъп в условията на кризи“, в поддейности „Допълнително обучение по български език за децата от уязвими групи в системата на предучилищното образование и „Интензивна работа с родители на ниво детска градина за формиране на положителни нагласи към образованието и за пълноценното им участие в образователния процес“.
повече
Поздравително слово от директорът на училището, г-жа Петя Цанова
В своето поздравително слово към учениците, родителите и учителите, директорът на училището, г-жа Петя Цанова, посочи, че този празник е особено радостен за училището. Тя изрази дълбоко удовлетворение и щастие от пастигнатите резултати на ученици и учители през учебната година
повече
Празничната тематична програма
ОУ "Васил Левски" отбелязва с богата културна програма 24 май - Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.
повече
24 май - тържествено шествие
Тържествено шествие по повод Деня на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май
повече
Отбелязване на 24 май
Най-светлият български празник – на духовността, писмеността и просветата – 24 май, тази година бе отбелязан нетрадиционно с манифестация. Шествието се проведе под звуците на музика. В шествието, сред ученици и учители се включиха родители и кметът на с. Орешене. С много цветя, музика и настроение деца, младежи и възрастни посрещнаха деня на знанието и вярата в него. Шествието завърши с връщане в двора на училището, където се изнесе програма, организирана от учениците и учителите в ОУ "Васил Левски" , с. Орешене. Директорът на училището поздрави всички с празника и благодари за програмата и създалото се настроение.
повече
На екскурзия в "София Тех Парк"
Членовете на занимание по интереси "Роботика" участваха в екскурзия с образователна цел. Посетиха ТехноМеджикЛенд - интерактивен център за наука и технологии.
повече
Членовете на "Млад еколог" обработиха своята зеленчукова градинка
Учениците от занимание по интереси "Млад Еколог" обработиха своята зеленчукова градинка и се радват на добра реколта, научиха се как да подготвят терен за насаждения и да засаждат семена. Разделени на две групи те засадиха и цветя в двора на училището.
повече
Поздрав с музикална програма
Ученици от пети и шести клас поздравиха с музикална програма всички учители и ученици с настъпващата пролет и пожелаха весела пролетна ваканция.
повече
Участие в Ден на отворените врати в с. Кунино
Учениците от седми клас взеха участие в Ден на отворените врати, организиран от Професионална гимназия по каменообработване в с. Кунино.
повече
Празникът на буквите през учебната 2023-2024 година
На 29.03.2024г. се организира тържество, посветено на празника на буквите под наслов "Ние вече сме грамотни!"
повече
Bulgarian national English-spelling Bee
На 28.02.2024 година за пореден път в ОУ"Васил Левски", с. Орешене се проведе състезанието Bulgarian national English-spelling Bee.
повече
Ден на Освобождението на България - Трети Март- Национален празник на България
В чест на Националния празник на България 3 март, учениците от начален етап падготвиха програма и тържествено отбелязаха Националният празник – 3 март . Децата рецитираха вълнуващи стихове, пяха подходящи песни.
повече
Ден на розовата фланелка – Световен ден за борба с тормоза
Всяка година в последната сряда на февруари се отбелязва деня за борба с тормоза в училище, познат като „Ден на розовата фланелка“. На този ден всички, съпричастни с темата, обличат розово, за да изразят своята позиция. Фланелката и цветът символизират неприемането на тормоз и насилие в училище.
повече
Честита Баба Марта!
Учениците от четвърти клас, с ръководител Григорина Христова изработиха поздравителни картички с дърво и мартеници. Пожелаха Честита Баба Марта!
повече
Мотивация - от теория към практика
Участие в регионален форум (кръгла маса) за професионална изява и представяне на добри, иновативни практики или постижения в начален етап на основната образователна степен.
повече
Аз общувам с Европа
Ученици от четвърти клас взеха участие в състезанието "Аз общувам с Европа"със съдействието на "Сдружение на началните учители".
повече
Участие в регионален форум с учители по математика
Валентина Йошева-Димитрова участва във форума на учителите по математика с представяне на добра практика "Модерни и иновативни методи и подходи, прилагани в обучението по математика в V клас".
повече
ПАТРОНЕН ПРАЗНИК - ТЪРЖЕСТВЕНО ОТБЕЛЯЗВАНЕ
Тържествен рецитал представиха учениците от ОУ "Васил Левски". Дълбок поклон пред личността на нашия патрон на училището! Учителският колектив и всички ученици, от най-малките до прогимназистите, изразяват почитта си към делото на Апостола!
повече
Васил Левски - нестандартна 3D апликация
Учениците от втори клас изработиха нестандартна 3D апликация. Отбелязаха 151 години от обесването на Васил Левски.
повече
Обесен бе, но нивга не умря!
"Обесен бе, но нивга не умря!" Учениците от първи клас изработиха табло, с което отбелязаха 151 години от обесването на Васил Левски.
повече
151 години БЕЗСМЪРТИЕ! Поклон, Апостоле!
"Днес не отбелязваме гибелта ти, днес честваме твоето безсмъртие, Апостоле! Поклон!" - написаха учениците от четвърти клас.
повече
Помним те Апостоле!
„Помним те, Апостоле!“ - е посланието, с което учениците от трети клас отбелязаха 151 годишнина от обесването на Васил Левски.
повече
Празнично с учениците на ОУ "Васил Левски"
Празник, известен като ромската Нова година. От 13 до 15 януари, по един стар обичай ромите “изпращат” старата година с хубав ритуал. Учениците от ОУ "Васил Левски" ни запознаха с ромския празник и изнесоха празничен концерт.
повече
Участие в Коледния базар
За поредна година ученици, учители и родители от ОУ "Васил Левски" се включиха в изработване на изделия и сладкиши за Коледния базар, организиран от община Ябланица.
повече
Тържествено награждаване
Директорът на ОУ "Васил Левски", г-жа Петя Цанова, тържесвено поздрави всички участници в Коледния празник. Награди учениците, участвали в Седмицата на коледната магия.
повече
Коледен поздрав от мажоретния състав
Мажоретният състав в ОУ "Васил Левски", със своя танц, поздрави за Коледа всички ученици, учители и родители, присъстващи на Коледното тържество.
повече
Вълшебна Коледа в училище
Учениците от II клас, в своя празничен рецитал от песни и стихчета, ни показаха вълшелсвото на Коледа.
повече
Коледа - обичаите, традициите и ритуалите, които носи празничният ден
Празникът продължава с невероятните изпълнения на коледарската група от I клас.
повече
Коледно тържество 2023 година
В навечерието на Коледа 2023 година ОУ"Васил Левски" отбеляза настъпването на Коледните тържества с пищен празник.
повече
Най-красиво украсена класна стая
В навечерието на най-светлите християнски празници сме – Бъдни вечер и Коледа. По този повод в Основно училище „Васил Левски” бе организиран конкурс за „Най-красиво украсена класна стая”.
повече
Коледна украса
Какво е Коледа без коледни лампички, камина, коледна украса и елхи?
повече
Запалване на коледните светлинки
В ОУ "Васил Левски" всички са обхванати от празнично настроение. Всички ученици участваха в украсата на елхата и запалване на коледните светленки.
повече
Коледни картички
Интересът към изработване на Коледна картичка е повишен.
повече
Коледни рисунки
Най-въодушевени от настъпващата Коледа се оказаха учениците от трети клас.
повече
Седмица на Коледна магия
От 18.12.2023г. до 22.12.2023г. е седмеца на Коледната магия в ОУ "Васил Левски", с. Орешене.
повече
ОЛИМПИАДА ПО МАТЕМАТИКА – ОБЩИНСКИ КРЪГ
Ученици от IV до VII клас взеха участие в Олимпиадата по математика, общинско ниво 2023/2024 година.
повече
Сценично представление
На 8 декември 2023г., учениците, които участваха в проект FreeSpiritArt, представиха своето представление.
повече
Покана за сценично представление
Сценично представление, създадено от децата в работилнца СЦЕНА "Етюди за ангели и хора"
повече
16 ноември - Международен ден на толерантността!
За да има толерантност - трябва да има знания, откритост, общуване, свобода на мисълта, съвестта и убежденията!
повече
13 ноември - Световен ден на добротата
Учениците от втори клас, с класен ръководител Поля Петкова, отбелязаха Световният ден на добротата под мотото "Мога да бъда добър приятел!"
повече
145 години ОУ"Васил Левски" , с. Орешене
Начално училище ”Васил Левски” отбеляза грандиозно 145-годишния си юбилей. Този празник е най-значимият, най-вълнуващият и най-достолепният за едно училище, защото е повод не само за равносметка и вглеждане в историята, но и поглед към бъдещето.
повече
Европейска седмица на програмирането 07-22 октомври 2023 г.
Участие в Европейската седмица на програмирането със следващо събитие на 19 октомври с ученици от 4-5 клас.
повече
Занимание по интереси в ЦДО 1 група
Учениците ръзгръщат своето въображение в часовете по занимание по интереси, като отразяват есенното настроение върху своите творения. В края на занятието е организирана изложба под ръководството на г-жа Веселка Илиева.
повече
Урокът за чертане на окръжност е лесен и интересен!
Учениците от четвърти клас, можат с лекота да очертават геометричвана фигура окръжност. Работата с пергел е овладяна от всички. На лице е крайния резултат. Г-жа Григорина Христова се гордее със своите възпитаници.
повече
Европейска седмица на програмирането 07-22 октомври 2023 г.
На 17.10.2023 година премина едно от събитията, свързани с европейската седмица на програмирането. Участниците в него са учениците от 3 клас и техните гости - учениците от 2 клас. Младите програмисти развихриха въображението си в програмната среда за блоково програмиране Code.makewonder. Демонстрираха, уменията да работят в раздела пъзели.
повече
Участие със събитие в "Европейската седмица на програмирането"
Учениците, членове на занимание по интереси "Роботика" и техният ръководител ще участват със събитие на тема: "Представяне дейността на занимание по интереси "Роботико" и разгръщане въображението с роботите Dot и Dash" в Европейската седмица на програмирането.
повече
ОТКРИВАНЕ НА НОВАТА 2023 - 2024 УЧЕБНА ГОДИНА
Петнадесети септември отново се превърна в истински празник и както повелява традицията го отбелязахме с песни, стихове и много усмивки. В програмата, ръководена от Лидия Димитрова, участваха ученици от от първи до четвърти клас. Официалното откриване бе за децата от подготвителна група и учениците от първи и пети класове. Тържеството започна в 9:00 часа с Химна на Република България
повече
29 юни - Национален ден на безопастността на движение по пътищата
Отбелязвяме 29 юни - Национален ден на безопастността на движение по пътищата. Проведоха се беседа и ситуации съвместно с представител на РУ на МВР - гр. Ябланица.
повече
Работим заедно за включваща Европа! Проект FreeSpiritArt
През месец юни учениците от 5,6 и 7 клас са част от проект FreeSpiritArt. Целта на проекта е, чрез сценичните и екранни изкуства да се насърчи междукултурното сътрудничество за по-добра интеграция на ромската етническа група и сближаването ѝ с други общности и култури.
повече
Отбелязване на 24 май - Ден на славянската писменост и култура
Най-светлият български празник – на духовността, писмеността и просветата – 24 май, тази година бе отбелязан нетрадиционно с манифестация. Шествието се проведе под звуците на музика. В шествието, сред ученици и учители се включиха родители и кметът на с. Орешене. С много цветя, музика и настроение деца, младежи и възрастни посрещнаха деня на знанието и вярата в него. Шествието завърши с връщане в двора на училището, където се изнесе програма, организирана от учениците и учителите в ОУ "Васил Левски" , с. Орешене. Директорът на училището поздрави всички с празника и благодари за програмата и създалото се настроение.
повече
Участие в майския спортен празник
Майският спортен празник на нашето училище – Основно училище “Васил Левски”, донесе много усмивки и страхотни преживявания. Обединени от мотото на празника “Бързи, смели, сръчни”, в него взеха участие децата от ПГ 5 г. и 6 г, учениците от I – IV клас и групи от ученици от V – VII клас. Бяха организирани щафетни игри между класовете.
повече
Майски спортен празник
Предвидена е богата спортна програма, в която участие вземат децата и учениците от Основно училище "Васил Левски", с. Орешене.
повече
Участие в VII фестивал и базар на народните обичаи и традиции
На 15.05.2023г. учениците от Орешене: ОУ „Васил Левски“ взеха участие в VII фестивал и базар на народните обичаи и традиции в Ябваница. Всички участници получиха специални грамоти и медали.
повече
Ден на отворените врати в СУ "Васил Левски"-гр. Ябланица
На 11.05.2023 година учениците от ОУ „Васил Левски“, във връзка с професионалното ориентиране, посетиха СУ „Васил Левски“ гр. Ябланица и взеха участие в Ден на отворените врати. Ръководители на групата са г-жа Борисова и г-жа Димитрова. Учениците споделиха впечатления от представената информация в средното училище.
повече
Чети и се забавлявай
Участие в Националната седмица на четенето взеха група учениците от 2-4 клас и 5-7 клас от училището, организирани от старши учителите г-жа Димитрова и г-жа Стойкова. Под мотото: „ЧЕТИ И СЕ ЗАБАВЛЯВАЙ“, те станаха посланици на детското четене и посетиха библиотеката в читалише "Независимост" - с. Добревци.
повече
Седмица на детската книга
Програма Седмица на детската книга 24-28.04.2023г
повече
Празник на буквите - учебна 2022/2023 година
Под мотото "Ние сме грамотни", премина празника за буквите на учениците от първи клас в ОУ "Васил Левски", с. Орешене.
повече
Участие в регионалното ниво на състезанието" Spelling bee junior"
На 26.03.2023 ученици от ОУ " Васил Левски" посетиха град Велико Търново . Ивайло Бориславов и Христо Николов взеха участие в регионалното ниво на състезанието" Spelling bee junior". Те премериха сили с деца от 4 области. Участниците бяха наградени с грамоти и медали.
повече
Нашите ценности
Учениците от трети клас представиха своите ценности.
повече
25 март! Ден на ТЪРПЕНИЕТО !!!
???? Търпението е мъдрост. Мъдрост, която не всички притежават. Мъдрост, която винаги ни помага да вземаме правилни решения. Бъдете мъдри! Бъдете търпеливи!
повече
Честита пролет
Бъдете усмихнати като пролетното слънце и свежи като пролетната роса! Нека пролетта ни донесе повече радост, щастие и успехи! Пролетно настроение с децата от ПГ 4-5г и ПГ 6г.
повече
Подготовка за пролетта
Децата от ПГ4-5г и ПГ6г подготвиха своята програма за 22 март - посрещане на пролетта.
повече
Тематично занятие в занимание по интереси "Млад еколог"
Ученици от група "Млад Еколог" изработиха накити - гривни и колиета от екологични материали. С тях те зарадваха свойте майки и баби.
повече
8 март – ден на мама и на всяка жена!
8 март е ден на жената и празник на майката. В България двата празника се честват в един ден.
повече
Програма за честване на 3 март
Послучай Националния празник на РБългария 3 март в ОУ „Васил Левски“, с. Орешене, под ръководството на старши учителите Габриела Георгиева и Валентина Вуткова, учениците от групите на ЦОУД 5, 6 и 7 клас изнесоха тържествена, богата програма.
повече
Участие в състезанието Spelling Bee Junior. 2023 г.
ОУ“ Васил Левски „ – с. Орешене участва в състезанието Spelling Bee Junior. 2023 г. На 28.02.2023 година в ОУ „ Васил Левски „ – село Орешене се проведе училищното ниво на тринадесетото издание на Националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee.
повече
Тематично занятие в занимание по интереси "Млад еколог"
Тематично занятие по занимание по интереси "Млад еколог" - изработка на мартеници от екологични материали с послание "Превърни отпадъците в красиво и полезно"
повече
Патронен празник
Паметта на своя патрон Васил Левски почете основно училище "Васил Левски" в село Орешене.
повече
Отбелязваме 150 години от обесването на Васил Левски
Учениците от ОУ "Васил Левски" отбелезват 150 години от гибелта на Васил Левски.
повече
Коледно тържество
На 23 декември бе кулминацията на общоучилищните коледни мероприятия.
повече
С пожелание за весела Коледа!
И тази година всички се потопиха в прекрасната атмосфера на топлина и уют, предизвикана от естетическия усет на учениците, изработили най-красивите коледни картички под ръководството на своите учители. .
повече
Конкурс за най-добра зимна/коледна снимка
Изправени пред сиянието на този най-светъл празник, на 19.12.21г. се организира конкурс за най-добра зимна/коледна рисунка.
повече
Вълшебна Коледа в училище
Коледа е време за красота! Светът около нас, затаил дъх, потъва в бялата тишина на очакването. Коледа е вълшебство, което стопля сърцата и сбъдва мечтите. Всяка Коледа е очаквана със своите изненади и от учениците от ОУ „Васил Левски“, село Орешене.
повече
Подготовка за коледния базар
ОУ „Васил Левски“, с. Орешене обявява официално началото на подготовката за Коледния базар!
повече
Знам безопасно да пресичам пътното платно
Учениците от 2 и 3 класове проведоха час по безопасност на движението в специализирания кабинет под мотото „Знам безопасно да пресичам пътното платно“. Учениците научиха как се пресича кръстовище със светофар и регулировчик.
повече
На 16 ноември отбелязваме световния ден на толерантността
Учениците от всички класове дикскутираха какво е толерантност, защо е важно да я проявяваме и как това ни прави по-добри хора. След това учениците от 1 а, 4 а и 5 а класове изработиха по групи постери, изразяващи толерантност
повече
Международен ден на толерантността
На 16 ноември отбелязваме световния ден на толерантността. Толерантност – това е готовността да приемаме чувства, навици или вярвания, които са различни от нашите собствени. Значението на думичката „толерантност“ се обогатява с времето заедно с все по-многобройните и дълбоките нюанси, които се развиват в човешките взаимоотношения.
повече
Отбелязваме „Денят на народните будители“
В навечерието на един от най-българските празници 1 ноември – Денят на народните будители се представи песен и кратък рецитал за Народните будители.
повече
Виртуална среда за програмиране и роботите Dot и Dash
На 18 и 20 октомври учениците от занимание по интереси „Роботика“ представиха своите умения да задвижат роботите Dash пред учениците от първи и втори клас и поканените гости – родители и представител на община Ябланица, г-н Владимир Василев– младши експерт по социална политика.
повече
Европейска седмица на програмирането 08-23 октомври 2022 г.
Участие на учениците от Занимание по интереси "Роботика" в Европейска седмица на програмирането от 08 до 23 октомври 2022 г.
повече
Отново в STEM центъра
Занимание по интереси "Роботика", продължава дейността си и през новата учебна 2022-2023 година. В нея участват ученици от 5-6 клас и от 3-4 клас.
повече
ОТКРИВАНЕ НА НОВАТА 2022 - 2023 УЧЕБНА ГОДИНА
Петнадесети септември отново се превърна в истински празник и както повелява традицията го отбелязахме с песни, стихове и много усмивки. В програмата, ръководена от Поля Петкова и Катя Павлова, участваха ученици от първи клас, подготвителна група и шести клас.
повече
Обучение на педагогическите специалисти
Изнесено обучение на педагогическите специалисти през периода 03.07. до 05.07.2023 год.
повече
Покана
"Върви народе възродени, към светли бъднини върви..."
повече
Майски спортен празник
На 23.05.2022г. в ОУ "Васил Левски" учениците астивно участват в майския спортен празник.
повече
В навечерието на 24 май - Ден на славянската писменост, просвета и култура (18.05 - 22. 05. 2020 г. )
В навечерието на 24 май - Ден на славянската писменост, просвета и култура (16.05 - 22. 05. 2020 г. ) учениците от ОУ „Васил Левски“ изработиха табла и изделия, посветиха красиви рисунки на българската азбука, припомниха си моменти на творчество през изминалата година. В своята двуседмична подготовка за празника те разбраха, че 24 май е ден на гордост и радост за всички българи. Защото българската азбука е нашата идентичност и нашият принос за многообразието на европейската култура. Защото тя е българското културно наследство, съхранено от нашата държава през далечни векове до днес.
повече
Ежегоден фестивал и базар на народните обичаи и тразиции
Учениците от занимания по интереси „Хоп—троп“, с ръководител Радослав Цветанов, участваха в ежегодния фестивал и базар на народните обичаи и традиции в гр. Ябланица.
повече
Участие в Ден на отворените врати в гр. Ябланица
На 16.05.2022 година учениците от ОУ „Васил Левски“, във връзка с професионалното ориентиране, посетиха СУ „Васил Левски“ гр. Ябланица и взеха участие в Ден на отворените врати, Ръководителят на групата г-жа Борисова и г-жа Георгиева и участниците презентираха видяното пред останалите ученици в училище.
повече
Участие в Ден на отворените врати в ПГСС "Сергей Румянцев", гр. Луковит
На 10 май в Деня на отворените врати в ПГСС „ Сергей Румянцев“, гр. Луковит, учениците от ОУ „Васил Левски“ се запознаха с професионалните паралелки, които предлага училището.
повече
„НИЕ ВЕЧЕ СМЕ ГРАМОТНИ“ - ПРАЗНИК НА БУКВИТЕ В ПЪРВИ КЛАС
Учениците от първи клас на ОУ “Васил Левски “ с.Орешене заявиха гордо пред своите родители, учители и приятели: „Всички букви зная. Мога да чета“.
повече
Участие в Ден на отворените врати в с. Кунино
На 14.04.2022 година учениците от ОУ „Васил Левски“ взеха участие в Ден на отворените врати, организиран от Професионална гимназия по каменообработване в с. Кунино.
повече
Великденско вълнение сред най-малките
Изминатите празници развълнуваха малките ученици. Чукането с оцветените яйца е толкова просто нещо, които оставя трайни спомени в живота им, и нещо което е символ на триумфа на доброто над злото.
повече
В духа на идващите светли празници
Учениците от ЦОУД от 5, 6 и 7 клас в занимание по интереси, в духа на идващите светли празници се включиха в традиционното боядисване на яйца.
повече
Конкурс "Великденска работилничка"
Участие в конкурс "Великденска работилничка"
повече
Международният ден на детската книга
Отбелязване на Международния ден на детската книга.
повече
Българските традиции
Учениците съхраняват българските традиции, като отбелязват пролетните празници Лазаровден и Цветница
повече
8 март-Международният ден на жената
8 март-Международният ден на жената!
повече
24 ФЕВРУАРИ - СВЕТОВЕН ДЕН ЗА БОРБА С ТОРМОЗА В УЧИЛИЩЕ. „ДЕН НА РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА“
СВЕТОВЕН ДЕН ЗА БОРБА С ТОРМОЗА В УЧИЛИЩЕ. „ДЕН НА РОЗОВАТА ФЛАНЕЛКА“
повече
Конкурс на тема: "Най-красива украса на класна стая"
В ОУ "Васил Левски" с.Орешене се проведе конкурс за най-добре коледно украсена стая.
повече
Конкурс на тема: „Коледна картичка и лична творба“
През месец декември, учениците от ОУ “Васил Левски“ взеха участие в конкурс на тема: „Коледна картичка и лична творба“.
повече
Клуб "Роботика"
Изграждане на STEM среда.Така се подпомага ученето и активността на учениците, стимулира се творческото им мислене.
повече
Клуб „Млад еколог“,
Извънкласна дейност занимания по интереси където се изграждат знания и умения по природни науки.
повече
Патронен празник на училището
През месец февруари отбелязваме патронен празник на училището.
повече
Редовна сесия за учебна 2022/2023 година
Редовна сесия за ученици в самостоятелна форма на обучение учебна 2022/2023 година
повече
Проект „Квалификация за професионално развитие на педагогическите специалисти“.
Педагогическите специалисти се включиха активно в проект "Квалификация" през периода 30.07.2020г. - 1.08.2020г. Обучението се проведе в гр. Вършец, за което получиха 3 кредита.
повече
ИЗВЪНРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ
Дистанционно обучение 30 ноември 2020г. до 18 декември 2020г.
повече
140 години Орешенско училище
На 1 ноември 2018 училището чества своята 140 годишнина от основаването си. https://dox.abv.bg/download?id=2a847e2561# -> Снимки
повече
Проектна дейности
Проект "Твоят час"
повече
Базар
Училищен базар
повече